f63-9-contemporary-dance-performance-derida-dance

 

Резервационен модул за предстоящи събития

Забвение - Танцово-пантомимен моноспектакъл
Начало: 26.05.2017, 20:00
Локация: Derida Dance Center
„Забвение” е режисьорски дебют на Янита Кирова, вдъхновен от „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски.

Тhe Joy of Dance Уъркшоп с Михаела Гривева
Начало: 27.05.2017, 14:00
Локация: Derida Dance Center
След вдъхновяващ семинар през декември и множеството запитвания The Joy Of Dance идва отново в България. Уъркшопът ще ви зареди с щастие, ще повдигне настроението и събуди сетивата ви. "Щастието от танца" е уникален по рода си уъркшоп специфично създаден да предложи на участниците да се насладят на танца в една спокойна и позитивна атмосфера.

S INNER - носител на ИКАР 2017
Начало: 27.05.2017, 20:00
Локация: Derida Dance Center, бул. Сливница 245
Представлението е провокация за определяне на лична позиция, без да налага установени от религиите правила на поведение.


още ...
 
 
 
 
 
 

Новини

marionnn

Шестата стихия

Интервю на Яна Янева с Марион Дърова, преподавател по Рага, Афро хаус и Кондиционен тренинг в класовете за любители в Derida Dance Center.

Всички знаем какви са вълните- силни и неконтролируеми... бележещи края на познатото ни и водещи към дълбините на един нов, различен и вълнуващ подводен свят. Вълната има силата да те отнесе. Вълната притежава магия, с която те зарежда и те кара да я запомниш завинаги. Май излиза, че Марион е вълна, скрита в човек. Енергията, която се крие в този, на пръв поглед мъничък човек, е огромна, а изборът дали да грабите с пълни шепи от тази енергия, или да се оставите да ви отнесе е само ваш. 

Продължава
3тхин Ballet

Отворена покана за участие в обучителната програма Dance PORT Derida - Класически балет

 

Обучителната и тренинг програма Dance PORT Derida търси своите нови участници за Направление Класически балет

 

Каква е целта на програмата?

Програмата Dance PORT Derida – Класически балет е изцяло насочена към класическите класове с високо ниво на детайлност: изграждане и повишаване на техническо майсторство, пируетна техника, скокове, поддръжки, вариации в разнообразна стилистика, които създават усещането за стил, подпомагат артистичността на изпълнителите и тяхната издръжливост. Тя цели да даде възможност за достигане на пълния потенциал на млади таланти чрез по-индивидуално внимание към всеки участник, което да спомогне за достигане на пълния им артистичен потенциал.

Продължава
Linger-Irish-dance-academy

Силна 20-та седмица за Derida Dance Center

Дерида сплита мултинационална плитка от хореографи- тази седмица ще имате възможността да се срещнете с артисти от Италия, Франция, Австралия, Германия и Ирландия.
Ето малко повече информация за събитията на бул. Сливница №245, в които имате възможност да се включите:

Бившият солист на „Riverdance” , Брендън де Гали, идва в България заедно с трупата си Eriu Dance Company, за да представи “Lïnger” (20.05 Театрò) - спектакъл, изучаващ същността на човека и комбиниращ в себе си както класическия, така и съвременния ирландски танц.

Продължава
stefan1

Зодия "танцьор"- характеристики

Интервю на Яна Янева със Стефан Николов, преподавател по Джаз танц, Земна станка и Фламенко в класовете за любители в Derida Dance Center 

Хората, които вярват в прераждането на душата, твърдят, че всеки си носи нещо специално със себе си във всичките си животи, други пък смятат, че просто съдбата на човек е предопределена, трети се ограничават в "човек не може да избяга от това, което е". Стефан Николов е един от примерите, които не само доказват тези твърдения, но и ни карат да си зададем въпроса "нужно ли е въобще да се опитваме да бягаме, като може вместо това сграбчим даденото ни и да го обгърнем в любов?" Макар и да се е влюбил в танца още като малък, Стефан  започва да се занимава активно в доста по-късен период от живота си, а отдадеността му го превръща в един от най-забележителните мултижанрови артисти от родната ни сцена.

Продължава
rosen

Когато намериш щастието си "на шега" или история за истинския късмет

Интервю на Яна Янева с Росен Идеалов, преподавател по Ирландски танци в класовете за любители в Derida Dance Center

 Може ли да намериш смисъла на живота си случайно? Какво е да започнеш нещо на шега и то да се превърне във всичко, което си искал? За пътя на едно мечтаещо дете до професионалната сцена или какво е да си единственият българин, танцуващ с международни танцови компании, които продуцират представления с ирландски танци, ни разказва Росен Идеалов!

Каква е историята ти като танцьор? Какъв е бил онзи, най-първият момент, в кoйто си си казал „искам да танцувам!“?
 Беше интересно, стана на шега. Като бях малък, бях видял спектакъла на Флетли и бях решил, че искам да танцувам точно тия танци, ирландските. Помолих баща ми да намери къде да ме запише, за да се науча, но тогава нямаше такива уроци и забравих за тази моя идея за известно време. Когато станах на 14, една приятелка случайно ми предложи да ме води на ирландски танци... учудих се, но когато се сетих за спектакъла, отидох. Започнах да ходя два пъти в седмицата и осъзнах, че много искам да го правя. Не бях много сигурен, че мога да го правя, защото няма някаква почва за ирландски танци тук... но усещах много силно влечение, наистина ме караше да се чувствам жив.

Продължава
aaa

Албена Атанасова за метеорологията на един цял живот

Когато отдадеш целия си живот на изкуството, душата ти придобива свой собствен климат. Слънцето и дъждът в очите на Албена, когато разказва спомените си, ни пренасят на едно топло, уютно и зелено място, където сезоните са два-танц и любов. Представяме Ви един разговор, изпълнен с емоции и пътешествия назад във времето.

Интервю на Яна Янева с Албена Атанасова, преподавател по Съвременен танц за деца и Съвременен танц (техника Лимон) в класовете за любители на Derida Dance Center.

Каква е историята ти като танцьор? Какъв е бил онзи, най-първият момент, в който си си казала „искам да танцувам!“?
 Ах, това е много далечен момент. Ще бъда кратка. Когато бях на 6 години, моята майка работеше в Софийската опера като счетоводител. Един ден на входа видях забравени палци и помолих чичкото с пропуските да каже дали може да ги обуя... в момента, в който ми разреши и аз успях да стъпя на муцуните, казах на мама „на следващия ден ме записваш“ и така започна моята история.

Продължава
milena

В пътешествие до ориенталския свят Милена Виденова ни издава какво се крие зад блясъка на Сурая.

Интервю на Яна Янева с Милена Виденова, преподавател по Ориенталски танци в класовете за любители на Derida Dance Center.

 Какво е да сбъднеш детската си мечта? За дългия си път като танцьор, вълненията, труда, щастието и болката, скрити зад кулисите, разказва Милена Виденова, преподавател по ориенталски танц в Derida Dance Center.

Продължава
lf

Танцова работилница с Луиза Франк

 В рамките на един уикенд участниците в танцовата работилница ще се докоснат до нейния професионализъм и невероятен метод на преподаване, който е развил качествата на много танцьори по цял свят. Позната на света и като лична приятелка на Пина Бауш, Луиза отказва поканата да танцува и работи в нейната трупа, защото вече е открила и тръгнала по своя собствен път на педагогиката.

Продължава
DPD Anons3

Отворена покана за участници в Dance PORT Derida 2017/2018

     

Eдногодишната обучителна и тренинг програма по съвременен танц Dance PORT Derida търси своите нови участници за сезон 2017/2018  

Програмата, разработена от Derida Dance Center, предоставя нови възможности за безплатно включване на желаещи без опит, но с творчески потенциал за развитие в сферата на съвременния танц. В продължение на една година ще имате възможност да изградите стабилна танцова основа и умения за бъдеща професионална реализация в областта на съвременния танц и физически театър. Чрез ежедневни класове и систематизиран подход ще развиете възможностите си за движение и себеизразяване, ще повишите издръжливостта, силата и гъвкавостта си. 

Продължава
15870931 10154915414509696 889610163 n

S INNER с награда ИКАР 2017

Спектакълът S INNER на Derida Company с награда ИКАР 2017, категория съвременен танц и пърформанс

 Представлението „S INNER” на Derida Company спечели тазгодишната награда на Съюза на артистите „ИКАР“ в категория „съвременен танц и пърформанс“. Отличеният хореограф Живко Желязков присъства в номинациите на наградите в последните години с представленията „Silent Weapon” и ”ARTeFACT”. Тази година журито отличи „S INNER” сред физическия вербатим спектакъл „Йон“ (Стефани Ханджийска) и перформативната сценична система „Ротор“ (Венелин Шурелов).

Продължава