Miss-Julie-Derida

Резервационен модул за предстоящи събития

Miss Julie-Представление на компания Дерида
Начало: 14.12.2018, 19:30
Локация: Derida Dance Center
На 14 декември, сцена Дерида Ви кани на "Госпожица Юлия", най-новото представление на хореографа Живко Желязков. Той е избран от международното жури за един от топ 20-те хореографи на Европа за 2018 г. към най-мащабната платформа Aerowaves- dance across Europe. Носител на награда ИКАР 2017 г. със спектакъла S INNER в категория съвременен танц и пърформанс. Негови представления са представяни тази година през март във Ванкувър, през май Тел Авив (Suzanne Dellal Center), Йерусалим, и преди броени дни в Пекин в рамките на Международния танцов фестивал.


още ...
 
 
 
 
 
 

Новини

MJ-poster-WEB

Miss Julie - Премиера на компания Дерида

Премиерни дати: 16 ноември (петък) и 17 ноември (събота) от 19:30 ч.

Госпожица Юлия

„Госпожица Юлия ” е физически спектакъл, дисекция на образа от едноименната пиеса на Стриндберг. Разкъсващ вътрешен диалог между същността и модела, вроденото и придобитото в непрекъснато търсене на възможност за съществуване.

Продължава
obshta

Три представления на два континента представи Дерида Денс Център

Спектакълът F63.9 беше представен през изминалия уикенд на гала вечер на Международния танцов фестивал в Пекин. На 24 октомври 2018 г. екипът на компания Дерида - Живко Желязков - арт директор и хореограф, Атанас Маев - мениджър, и танцовите изпълнители - Ясен Попов и Симона Тодорова, замина за своето първо участие в Китай. Тази покана пристигна след успешното представяне на спектакъла по-рано тази година във Ванкувър, Йерусалим и Тел Авив.

Продължава

Embodied Storytelling с Чарълс Слендър -Уайт

Ден след представлението ІдезІинтеграция в театър Азарян, на 28 ноември Чарълс Слендър -Уайт ще проведе затворен уъркшоп в Derida Dance Center. 
Embodied Storytelling е разработен във връзка с темата за (дез)интеграциятa и е предназначена за младежи от ромски и неромски произход.
От организация Trust for Social Achievemenт от своя страна са поканили между 8-12 младежи, които да могат да се включат в работното ателие
Продължава
PpZhRDeQ

Falling Through Space - Танцово ателие с Чарлс Слендър-Уайт

Заповядайте на 26.10.2018 г.от 09:30 ч. в Derida Dance Centre, за да се включите в танцовото ателие заедно с уникалния Чарлз Слендър-Уайт.

Продължава
FACT SF - Relief 04 - Photo by Kegan Marling

ІдезІинтеграция 27.10.2018 г.

Чарлз Слендър-Уайт гостува отново в България, за да представи темата за (дез)интеграцията чрез изкуството на съвременния танц на сцената на Театър Азарян.

Продължава

S INNER

S INNER-спектакъл на Derida Company, носител на награда ИКАР 2017 за най-добър спектакъл в категория "съвременен танц и пърформанс".

Начало 03.11.2018 (събота) от 19:30 ч.

S INNER фокусира вниманието върху съществуваща архаична практика на човек да извлича ресурс, без да си дава сметка за болката и страданието, които причинява. Развитите технологии в днешно време предлагат възможности и ни задължават да преосмислим навиците си, позволявайки ни да не правим компромис с така важната за нашето ежедневие суета. Представлението е провокация за определяне на лична позиция, без да налага установени от религиите правила на поведение. 

Продължава
group-photo-someone

Започва нов проект “Someone from home” по програма "Творческа Европа"

В периода 25 до 27 септември 2018 г. стартира проект “Someone from home”, в който Derida Dance Center / фондация „Арт Линк“ е една от четирите партньорски организации заедно с Silke Fluegge (Австрия), USTANOVA STUDENTSKI KULTURNI CENTAR (Сърбия) и Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely (Румъния).
Проектът, част от програма „Творческа Европа“ на ЕС,  ще се реализира в рамките на 2019 година в четирите страни и ще включва резиденции, работни срещи и финални представления с участието на 2 танцьори от всяка страна. Артистичен директор на проекта и хореограф е Силке Грабингер (Австрия), която е известна на българската публика още от 2016 година.

Продължава
vogue1

Vogue

В редовния vogue fem клас (начинаещи), участниците ще се запознаят детайлно с петте елемента на vogue fem(me): catwalk, hands performance, duckwalk, spin&dip и floorwork. Ще бъдат включени и основни движения при vogue new way & old way, както и възможности за импровизация.Vogue/Voguing води началото си и е неразделна част от ballroom културата на LGBTQ+ общността в Ню Йорк от 60-те години насам, а и вече познат в цял свят. Тази форма на танц преминава през old way, new way и впоследствие vogue fem (от средата на 90-те). Voguing се характеризира със свръхженствени движения, музикалност, драматичност и атлетизъм. 

По време на курса, участниците ще могат да научат за взаимодействието между LGBT общността и ballroom културата, както и за историята на тази форма на танц. Основен елемент във Воугинга е самочувствието на танцьорa и това да приемеш себе си и тялото си. 

Продължава
Стречинг Виктория

Стречинг

Стречинг е система от упражнения за повишаване на еластичността на мускулите и прилежащите тъкани. Използват се основно статичен и динамичен метод. Ползите от стречинга са  подобрена мускулна еластичност, издължаване на мускулните влакна, мобилност на ставите и подобряване на общия тонус, освен това, повишава качеството на движенията. Обикновено като самостоятелна тренировка протича по-следния начин: упражнения за ставна мобилизация, динамичен стречинг, статичен и дихателни упражнения и релаксация. За по-добро възстановяване на физическото тяло и психическа умора, след тежкия работен ден или тренировка, ние ви предлагаме да завършите деня със стречинг и усмивка.


Продължава