Hlench-Хленч

 
 
 
 
 
 

In Derida Dance Center

moving-balkans-call

Open call for TOP10 Balkan choreographers and companies - Moving Balkans

FIRST OPEN CALL!   https://www.movingbalkans.eu/

From the open call 10 contemporary dance works will be selected to be presented on the first edition of the Moving Balkans Contemporary Dance Showcase which will be held in Ljubljana (Slovenia), Rijeka (Croatia) and Zagreb (Croatia) between 10–13 of May 2025. The festival will showcase productions from the Balkan region and offer opportunities to meet, exchange ideas, interact with the audience and dance professionals, and be part of a new artistic network.

The applications must be submitted via Google Forms by 2 June 2024 at 23:59 CET.

Read more
50sec 50x70

50 СЕКУНДИ - ПРЕМИЕРА

There are no translations available.

 15 декември 2023, 19:30 ч.

ТЕАТРАЛНА ПРЕМИЕРА НА КОМПАНИЯ ДЕРИДА

Автор: Сабина Стефанова
Режисьор: Живко Желязков
Сценография и костюми: Петя Боюкова
Музика и звукова среда: Иван Шопов
Актьори: Майа Тинкова и Иван Станчев
Продуцент: Атанас Маев
Визуализация: Мария Минкова
Координатор продукция: Мира Георгиева

Read more
thedays pori villeoinonen marianurmela karoliinakorvuo web 49

Покана към възрастни хора за участие в танцово ателие и представление

There are no translations available.

 

В средата на октомври в България пристигат Мария Нурмела и Виле Ойнонен от Финландия, които ще направят своята артистична резиденция в Дерида Денс Център.


Те ще представят своя съвременен танцов пърформанс „Дните" на 28.10.2023 г. от 19,30 ч. на Сцена Дерида.

На всяко място Мария и Виле провеждат уъркшопи за хора над 60 годишна възраст, от които избират двама души, които да станат част от самото представление. Този елемент от продукцията се оказа невероятно богат за всички участници, предлагайки така необходимата възможност за творчество и социално включване на една уязвима група и поставяйки проблема за ейджизма и достъпа на възрастните хора до културен живот. Включването на тези възрастни местни танцьори придава на дуета осезаема свързаност, действайки като напомняне на публиката, че това може да е историята на всеки.

Read more

Aerowaves in Sofia фестивал част от платформа 3exp1rience

There are no translations available.

Във времена на безкомпромисна конкуренция за публики, платформата 3XPER1ENCE обединява ACT Фестивал за свободен театър, DA Fest и Aerowaves in Sofia на Derida Dance Center.  И трите фестивала се организират от три различни организации, а целта е ясна - да поднесем по най-добрия начин избраното съдържание от областите театър, танц и дигитални изкуства.  В продажба вече са билети  "Super early bird" за фестивала  Aerowaves in Sofia от http://bit.ly/Derida-program

Read more
class-jivko-01-03

Отворена дискусия и танцов клас с Живко Желязков

There are no translations available.

Отворена дискусия и танцов клас “ОБЩУВАНЕ ЧРЕЗ ДВИЖЕНИЕ”  С ЖИВКО  ЖЕЛЯЗКОВ

 Kаним всички зрители на Компания Дерида на 1 март 2023 г. от 18.00 ч. на дискусия относно невербалната комуникация и практически танцов клас, чрез който участниците ще могат да комуникират помежду си чрез движение . В рамките на тази среща публиката ще може да се запознае и с детайли от творческия процес по създаването на последните представления на Живко Желязков.

Read more
brainbox cating 2

BrainBox - кастинг за танцьори

There are no translations available.

Derida Dance Center отваря покана към танцьори за участие в проект BrainBox на Компания Дерида, с хореограф Живко Желязков. 

Read more
1

AEROWAVES в СОФИЯ Фестивал 2022

There are no translations available.

Център за съвременен танц Дерида ви кани на официално откриване на фестивала за съвременен танц "AEROWAVES в СОФИЯ" 2022

По време на фестивала ще бъдат представени танцови представления на четирима от финалистите от ТОП-20 класацията, представени на "Spring Forward" шоукейса на Европейската платформа за съвременен танц "Aerowaves - dance across Europe". Четиримата хореографи са от Армения, Испания, Франция и Гърция. В съпътстващата програма са включени разговори с артистите и работни ателиета за споделяне на опит и създаване на нови партньорства. (Събитие във Фейсбук - https://fb.me/e/2TL0vLIDa )

"AEROWAVES в София" фестивал 2022 се организира от Фондация „Арт линк“, с финансовата подкрепа на Министерство на културата, Национален фонд култура и съ-финансиране от Европейския съюз.

Откриването на фестивала е на 31 октомври на Сцена Дерида (ул. Цар Самуил 32) с два танцови спектакъла на Рима Пипоян от Армения

Read more