fullsizeoutput 155a

 
 
 
 
 
 

Новини

DSC 5696 50smaller

Танцов уъркшоп по съвременен танц с Мириам Енгел

 На 9 март /събота/ в Танцови Школи Дерида, ще се проведе уъркшоп по съвременен танц с Мириам Енгел. 

 Мириам Енгел е изпълнителен и артистичен директор на להקת אנגלה - Angela Dance Company, Йерусалим, Израел.Основава компанията през 2012 г. заедно със Сергей Шамота. Работи като хореограф и танцьор в различни компании в Израел и по света. Тя е артистичен директор и куратор на фастивала  "Dance Series" , Йерусалим. 

Печели Sharet, America – Israel Cultural Foundation, награда за професионални танцьори.Танцов критик е за списание ‘Assimon’ за изкуство и култура. Завършва академията за музика и танц в Йерусалим, както и танцовата програма Кибуц, Гаатон, Израел.

Продължава
CLASH

CLASH! Един от трите проекта по програма "Творческа Европа" на ЕС, в които Derida Dance Center е партньор

 CLASH! Когато класическият и съвременният танц се сблъскат и се появят нови форми

Пресконференция –20 февруари, 12 ч. , Рим, Италия

Aula Levi della Vida, Dipartimento di Storia Antropologia Religioni Arte Spettacolo - S.A.R.A.S Ex-Vetrerie Sciarra (Via dei Volsci, 122 – 00185 Roma), Sapienza University of Rome 

"CLASH! Когато класическият и съвременният танц се сблъскат и се появят нови форми“ е отражение на дългогодишната работа на Balletto di Roma по отношение на продукцията и разпространението на така наречените „класически“ и съвременни“ системи в областта на танца. Проектът е изследване на смислови категории, които изискват да бъдат дефинирани, дори и все още да не са очертани от гледна точка на анализ на специфични традиции, споделяне на хореографски практики и системи на работа. 

Продължава
for-web-site

Отворена покана за "Резидентска програма на Derida Dance Center 2019"

 

Дерида Денс Център отваря покана за артистична резиденция за 2019 г.

Продължава
for-web-site

Open Call for Derida Dance Center Residency Program 2019

 

Derida Dance Center, located in Sofia, Bulgaria, opens a call for an artistic residency in the field of contemporary dance and performance for 2019.


How many residencies will happen?
Four residencies will happen for contemporary dance artists coming from outside of Bulgaria.

Продължава
Someone-2

Отворена покана за европейски проект

Дерида Денс Център отваря покана за участие в международния проект “Someone from home in the sense of belonging to Europe”.

Derida Dance Center / фондация „Арт Линк“ е една от четирите партньорски организации заедно с Silke Fluegge (Австрия), USTANOVA STUDENTSKI KULTURNI CENTAR (Сърбия) и Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely (Румъния). 

 

Проектът, част от програма „Творческа Европа“ на ЕС и подкрепен от Столична община, ще се реализира в рамките на 2019 година в четирите страни и ще включва резиденции, работни срещи и финални представления с участието на  двама танцьори от всяка страна. Артистичен директор на проекта и хореограф е Силке Грабингер (Австрия), която е известна на българската публика още от 2016 година. (http://www.silk.at/fluegge/silk-fluegge/silke-grabinger.html)

Проектът включва четири резиденции и четири финални представления и ще има следния график:

Продължава
MJ-poster-WEB

Miss Julie - Представление на компания Дерида

На 14 декември (петък) от 19:30 ч., сцена Дерида Ви кани на представлението Miss Julie.

Госпожица Юлия

„Госпожица Юлия ” е физически спектакъл, дисекция на образа от едноименната пиеса на Стриндберг. Разкъсващ вътрешен диалог между същността и модела, вроденото и придобитото в непрекъснато търсене на възможност за съществуване.

Продължава
obshta

Три представления на два континента представи Дерида Денс Център

Спектакълът F63.9 беше представен през изминалия уикенд на гала вечер на Международния танцов фестивал в Пекин. На 24 октомври 2018 г. екипът на компания Дерида - Живко Желязков - арт директор и хореограф, Атанас Маев - мениджър, и танцовите изпълнители - Ясен Попов и Симона Тодорова, замина за своето първо участие в Китай. Тази покана пристигна след успешното представяне на спектакъла по-рано тази година във Ванкувър, Йерусалим и Тел Авив.

Продължава
PpZhRDeQ

Falling Through Space - Танцово ателие с Чарлс Слендър-Уайт

Заповядайте на 26.10.2018 г.от 09:30 ч. в Derida Dance Centre, за да се включите в танцовото ателие заедно с уникалния Чарлз Слендър-Уайт.

Продължава
FACT SF - Relief 04 - Photo by Kegan Marling

ІдезІинтеграция 27.10.2018 г.

Чарлз Слендър-Уайт гостува отново в България, за да представи темата за (дез)интеграцията чрез изкуството на съвременния танц на сцената на Театър Азарян.

Продължава