NEWS-website

Резервационен модул за предстоящи събития

 
 
 
 
 
 

Новини

Aerowaves-tweet-web-streeming

SPRING FORWARD 2018- Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс

Програма на събитията по време на фестивала

Петък, 23 март 2018 г.

18:00 ч. Откриване на фестивал Spring Forward 2018 – Младежки театър „Николай Бинев“
Официални гости: г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на гр. София и патрон на фестивал Spring Forward 2018, г-н Джон Афшорд – директор на платформа за съвременен танц “Aerowaves – dance across Europe”, г-н Атанас Маев – изпълнителен директор на Дерида Денс Център – домакин на фестивал Spring Forward 2018.

Продължава
springback

Aerowaves Springback Academy Open CallOpen Call for participants

A project designed to stimulate dialogue about dance and performance whilst striving to improve and promote written criticism online 
Springback Academy at Spring Forward, Sofia (Bulgaria) Friday 23 - Sunday 25 March 2018

Продължава
BDS-01

Български танцов шоукейс- програма

Българският танцов шокейс е събитие, което ще бъде отворено за част от чуждите гости (фестивални директори, презентатори и куратори), които пристигат за AEROWAVES .
For more information, please contact us at  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Продължава
2-FB-event-FD

Народни танци - група за начинаещи

Начало на курса: 14 март 2018 г.

На организираните уроци по български народни танци можете да научите най - популярните български хора и ръченици от всички краища на България.Това е един прекрасен начин да усетите духа на българския фолклор, да се забавлявате и едновременно с това да подържате своята форма и тонус.
Продължава
ffffffff

F63.9 на Живко Желязков – първият български пърформанс в класацията Aerowaves TOP 20

През изминалата седмица от най-голямата платформа за съвременен танц Aerowaves – Dance across Europe обявиха TOP 20 на най-добрите танцови спектакли на млади хореографи за годината, селектирани измежду общо 637 кандидатствали от цяла Европа.  

Един от тези TOP 20 е и „F63.9“ на Derida Company с хореограф Живко Желязков.

За първи път българско представление намира място в най-добрите 20. Журито, което оценява всички кандидати, наброява над 40 специалисти от 30 различни държави.

 

Продължава
25498279 2191448330880915 8642369446207251591 n

Програма на сцена ДЕРИДА януари

За резервации http://www.derida-dance.com/qs/bg/component/seminar/

12.01- F63.9
Когато любовта не е сантиментално влечение, а проблем, който изисква решение. Когато любовта е конфликт между два индивида. Когато любовта е криза на личността. Тогава „F 63.9“ идва като диагноза, ситуация, състояние на тялото и съзнанието. 

Продължава
jivko 800px

Живко Желязков за пътешествията във времето и FLAPSƎ

След година изпълнена с признания и успехи, Живко Желязков не си почива, а отново е изправен пред премиера на най-новото си представление. FLAPSƎ обещава да запази тенденцията, поставена от S INNER и F63.9 и да разтърси публиката, давайки ѝ изобилие от емоции и теми за размисъл. Какво още може да ни издаде Живко за спектакъла преди премиерата, прочетете тук!

Продължава
11218514 1099303176752132 5946172429696480621 n

Брейк танци за деца

С началото на 2018 г., стартираме група по Брейк танци за деца с Fling.

Необходимо е предварително записване на: http://www.derida-dance.com/qs/bg/component/seminar/?task=3&cid=239  

В този курс Флинг ще наблегне на основните брейк стъпки, координация на тялото и изучаване на кратки хореографии, като ще се старае да изгражда и развива уменията на децата.

Те ще имат възможността да се запознаят както със стила брейк танци (б-бойнг), така и с културата и начин на живот, свързани с този танц. 

„Bboying” e стил възникнал в квартала Bronx/ New York City. Предхождан е от танца Rockin’, базиран на въображаема схватка, водена от ритъма на фънк и хип-хоп музиката.

Продължава
marion-kondicionalen-training-2

Primitive Functional Contemporary Movement

Курсът се води от Марион Дърова, която има солиден опит в областта на танците и аеробните дисциплини, както и спортове като лека атлетика. 

PFCM са тренировки за функционалност на тялото ни. Под функционалност разбираме както това, което тялото може да прави, така и това как го прави. PFCM развива едновременно разностранни качества на тялото ни, като налага различни принципи на движение. Тези принципи са взаимствани от начина, по който се движат животните, от  различни спортни дисциплини, бойни техники и танцови стилове (съвременен танц).  Движението мислено като развиващо движението, не цели определен външен ефект върху тялото, а е акцентът на този метод. Това не означава, че тялото ни не се променя, а че нашите цели са други и то неизбежно се променя с тях.  Тренирайки така ние работим за балансираност и адаптивност, които разширяват възможностите на тялото спрямо различна среда и цели. 

 

Продължава
FLAPSE-plakat horizontalen

FLAPSƎ

Когато настоящето изчезне;
Когато миналото се превърне в убежище; 
Когато сме се скрили от вятъра в сандък със спомени; 
Когато страхът ОТ се срещне с желанието ЗА... 

FLAPSƎ– игра на думи от flaps, ударът на крилете на птицата при полет, и lapse, въздушно течение. 

Продължава