Derida-Dance-Center-cover

 

Резервационен модул за предстоящи събития

Zen Play
Начало: 28.01.2017, 20:00
Локация: Derida Dance Center
Представлението е за всеки, който не се страхува да порасне надолу.
Резервирани места: 14
Свободни места: 41

MAYDAY
Начало: 03.02.2017, 20:00
Локация: Derida Dance Center, бул. Сливница 245
Името е “Mayday” – дума, международно приета като вик за помощ в бедствена ситуация.
Резервирани места: 0
Свободни места: 55


още ...
 
 
 
 
 
 

Новини

Zen 2

„Zen Play“ в Дерида Денс Център през януари!

На 28 януари можете да гледате „Дзен плей“ в Дерида Денс Център, едно от ключовите представления на Дерида Денс.

„Дзен плей“ дефинира нова линия в хореографската дейност на Живко Желязков – целенасочената работа с театрална условност в комбинация с неговия ясно разпознаваем, силен и интензивен танцов език.

Представлението развива драматургичната линия за тялото като поле за деформация и експеримент. В тази история с неочакван край изпълнителите (Диана Александрова, Филип Миланов и Марион Дърова) имат необичайната задача за изграждането на персонаж в танцово представление: те изпълняват не само сложната движенческа партитура, но и присъстват като „лицедеи“, използвайки освен телесната си експресия и тази на лицата си. Това се превръща във вълнуваща и напрегната игра, която активира предела на зрителското внимание и въображение.

Продължава
S-INNER POSter

S INNER – първо представление след премиера

 

На 13-ти януари 2017 г. от 20:00 часа в пространството на Derida Dance Center ще бъде представено първото представление след премиерата на най-новата продукция на танцова компания Derida Dance - S INNER. 

Голяма част от танцовите критици, които присъстваха на премиерните две дати, изказаха мнението си, че новосъздаденото представление е едно от най-силните на компанията.

Ето какво споделя Елена Ангелова – театровед и танцов критик:

„Най-новата продукция на Derida Dance Center,  S INNER  предлага повод за преосмисляне на консуматорската идеология, на която е подчинено съвременното общество. 

Продължава
x620 DecaTancHoro.jpg.pagespeed.ic.8IqMOGwoYF

Нов курс по народни танци

 

 Начало на курса: 4 януари 2017 г.

На организираните уроци по български народни танци можете да научите най - популярните български хора и ръченици от всички краища на България.Това е един прекрасен начин да усетите духа на българския фолклор, да се забавлявате и  едновременно с това да подържате своята форма и тонус.

Продължава
obektido 14022012-5764

Органично жонглиране

Начало на курса: 8 януари 2017 г.

Целта на  класовете по Органично жонглиране е развитие на способности за изразяване (включително сценично) чрез жонглиране, смесено със съвременни танцови техники. Ще бъдат изследвани:

-        основните начини за хвърляне на топка във въздуха и как това рефлектира върху реакциите на тялото;
-        следенето на обекта с поглед, както и съзнателното му неследене;
-        връзката на жонглиращия с обекта;
-        подходящо позициониране на тялото;
-        фиксиране на части от тялото в пространството и движение на други части;
-        точки на баланс на топката върху тялото;
-        телесни пространства, с които можем да играем;
-        промяна на ритъм и качество на джижението;
-        оптически илюзии и други.        

Продължава
For-A-Silke

Хореографът Силке Грабингер представя три свои представления в София през ноември

Силке Грабингер е съвременен танцьор и хореограф. Учила е графика и дизайн, като нейни мултимедийни арт творби са излагани в САЩ, Канада и Европа и отличени с редица награди. Танцовата и кариера започва с брейк денс, следват проекти с танцовото училище за улични изкуства Pottporus и международни турнета. В периода 2006 – 2007 играе в продукцията на „Цирк дьо Солей” и The Beatles Show “LOVE” в Лас Вегас. Първото си соло [SLIK] продуцира през 2008 година, то е удостоено с наградата на “Линц 09 – Европейска културна столица и Posthof”. През 2009 година Силке Грабингер получава държавна стипендия за музика и изпълнителски изкуства и печели Австрийската награда за дизайн за групова изложба с “space & designstrategies “.

Продължава
AMERICAN-MUSICAL

Американски мюзикъл в България


Представяне на резултатите от уъркшоп по танцови техники за актьори

На 18 ноември от 18 ч. в Дерида Денс Център (бул. Сливница 243, ет. 3) ще бъдат представени резултатите от втората част на проекта „Американски мюзикъл“. След успеха на миналогодишния етап, реализиран на сцената на Столичния куклен театър, екипът продължава да развива практическите умения на българските актьори, въвеждайки ги в принципите на бродуейския мюзикъл. В рамките на една седмица те работиха с режисьора Шели Бътлър и хореографа Клер Кук, за да усвоят традиционни за мюзикъла танцови техники, съчетавайки ги с пеене и актьорско майсторство, така че всички тези елементи да се превърнат в органични за изпълнителите.

Продължава
Home3

Derida Dance Center става домакин на най-голямата европейска платформа за съвременен танц - Aerowaves

Годишната генерална среща на най-голямата европейска платформа за съвременен танц, наречена Aerowaves – Dance Across Europe, ще се случи в София в Derida Dance Center от 27-ми до 29-ти октомври като част от Културния календар на Столична община за тази година. Представители на танцови фестивали, театри и алтернативни пространства за съвременен танц и пърформанс от 33 държави на Стария континент ще пристигнат в столицата, за да проведат ежегодната селекция на представления за програмата на фестивала Aerowaves Spring Forward 2017.

Продължава
FACT SF - Relief 04 - Photo by Kegan Marling

Популярният американски хореограф Чарлз Слендър-Уайт работи с български танцьори в Derida Dance Center


От началото на месец октомври популярният в САЩ, Европа, Русия и Хонг Конг американски хореограф в областта на съвременния танц Чарлз Слендър-Уайт работи с български танцьори от програмата Dance PORT Derida на Derida Dance Center. Гостуването му е част от голям тригодишен проект, в рамките на който американецът ще посети няколко места на Балканите, за да работи по свои авторски проекти с местни артисти. В Derida Dance Center той беше приет и миналата година, когато направи работно ателие по Countertechnique като един от само 20-те сертифицирани в тази танцова техника преподаватели в света.

Продължава