f63-9-contemporary-dance-performance-derida-dance

 

Резервационен модул за предстоящи събития

PARTYing with the (e)motional body
Начало: 30.09.2017, 21:00
Локация: Derida Dance Center, бул. Сливница 245
Космин Манулеску е изпълнител и хореограф, издигнал съвременния танц на едно ново, по-високо ниво в Румъния. След серия от успешни интернационални проекти из Европа, Япония и САЩ, Космин идва и в София.

Moдерен Танц - Техника Лимон/Нова Група за Начинаещи
Начало: 04.10.2017, 20:30
Локация: Derida Dance Center, бул. Сливница 245
Модерен танц Техника Limón Нова група за начинаещи с преподавател Албена Атанасова

ИНДИЙСКИ КЛАСИЧЕСКИ ТАНЦИ И ЙОГА
Начало: 08.10.2017, 15:30
Локация: бул. Сливница 245, Derida Dance Center
ИНДИЙСКИ КЛАСИЧЕСКИ ТАНЦИ И ЙОГА за начинаещи с Мина Паталенска


още ...
 
 
 
 
 
 

Новини

Cosmin  0101

PARTYing with the (e)motional body

 "Животът започва извън зоната на комфорт" , "Мъничко парти никога не е навредило на никого", "Твоето тяло е твоят дом" . Ако вие сте съгласни с всяко едно от тези твърдения, то това събитие е за вас! 

Космин Манулеску е изпълнител и хореограф, издигнал съвременния танц на едно ново, по-високо ниво в Румъния. След серия от успешни интернационални проекти из Европа, Япония и САЩ, Космин идва и в София. „Емоция на тялото“ изучава тялото, базирайки се на работещ метод, създаден от Космин по време на програмата "E-Motional"  

Продължава
Limon 4

Модерен танц Техника Limón Нова група за начинаещи с преподавател Албена Атанасова

Албена Атанасова има 35-годишен опит в сферата на модерния и съвременен танц като изпълнител и преподавател.

"За мен това е път към себепознание. Всеки ден се изправям на танцовата пътека с вяра и любов, сама или с учениците си. Тази пътека е безкрайна. Ще се радвам да сме заедно в този отрязък."

Продължава
me cover

ИНДИЙСКИ КЛАСИЧЕСКИ ТАНЦИ И ЙОГА за начинаещи с Мина Паталенска

 

МИНА ПАТАЛЕНСКА е изпълнител, преподавател и хореограф на индийски танци. Тя е изучавала няколко класически танцови стила, както и модерни филмови танци. Мина се обучава в Индия, от 10 години е ученичка на една от най-реномираните учителки днес - Шри Кала Бхарати Анитха Гуха от Ченнай. Също така, има над 20-годишна йога практика. Снимала се е в Боливудски филм. Има над 200 представления у нас и в чужбина. В момента подготвя магистратура по „Индология” в Софийски Университет.

Продължава
20863944 1431361216954180 268772812 n

California love: dancing edition

 През 2016 г. Чарлс Слендър - Уайт беше в България и проведе в Дерида Денс Център 3-седмичен уъркшоп. Накрая, след презентацията, селектира един участник, който беше поканен да гостува в неговата танцова компания в Сан Франциско - FACT/SF и да вземе участие в "Summer Dance Lab" . Избраният артист беше Петя Мукова - преподавател по съвременен танц за начинаещи, зумба и пилатес в Дерида Денс Център. 
 След като се завърна, заредена с много позитивна енергия, "уловихме" Петя, за да ни разкаже за вълнуващото си калифорнийско преживяване. 

Продължава
19054926 1909597385732679 3663541621550344124 o

Ирландски танци за деца

През годините ирландските танци се превърнаха в глобален феномен.Част от богатото културно наследство на Ирландия, тази уникална танцова форма става популярна чрез едноименните спектакли ,,Lord of the Dance“ и ,,Riverdance”. Последствията от тези представления са хилядите хора по цял свят, желаещи да научат този уникален танцов стил. Явление, което ражда социална експлозия свързана с интереса на стотици хора към културата на Ирландия, както в танцов така и в музикален аспект. Резултатът е школи по ирландски танци, освен десетките на територията на Англия, Ирландия, Шотландия и Уелс, а и в цяла Европа, включително Германия, Австрия, Чехия, Полша, както и тук у нас в България.

Обучителната програма, по която Irish Dance Academy преподава е въведена и утвърдена от An Coimisiun Le Rinci Gaelacha - Световна комисия по ирландски танци с цел качествена методология при преподаването на танцовия материал и успешно изграждане на двигателни умения по време на развитието на танцьора. В нея се преподават солови традиционни танци в двата стила на ирландския танц, както и групови танци от социалния стил на ирландците ceili dance.

Продължава
dancingsofia

Танцуваца София 2.0

За втора година проект „Танцуваща София” ще обучава безплатно всички желаещи да се движат и забавляват в ритъма на танца

 

В следващите месеци софиянци и гости на столицата ще имат възможност да се обучават и забавляват посредством платформа за танц и движение на открито в града „Танцуваща София”. Проектът тази година ще стартира на 16 юли от 17:00 ч. в Маймунарника (парк Борисова градина, до езерото с лилиите) с безплатни демонстрационни уроци по стрийт танци и съвременен танц. За финал всички гости и участници ще имат възможност да се насладят на презентация от гост-преподавателите и на уникалния финален денс батъл на първото танцово онлайн риалити шоу Dance Arena. Денят ще завърши с Импро джем сешън, чийто хост ще бъде DJ Калата.

Продължава
991-ratio-tanci

Гледайте онлайн танцовото шоу DANCE ARENA

На 19 юни стартира първото по рода си онлайн танцово шоу с риалити формат в България -  DANCE ARENA, което се организира от 7Talents, в партньорство с Derida Dance Center.

Шоуто, излъчващо се по Vbox7.com, пренася зрителите в света на 10 уникални пърформъри, готови да покажат най-доброто от себе си на сцената.

Продължава
Alien-Express---Borut-Bucinel-5 1200 800 s c1

Aerowaves Twenty - Възможност за артисти

Ти си хореограф, базиран в Европа?

Aerowaves е хъб за откриване на танц в Европа. Всяка година мрежата Aerowaves избира 20 от най-обещаващите нововъзникващи хореографи, популяризира техните творби и създава възможности за представяне с Aerowaves Партньорите.

Кандидатствай за Aerowaves и може да получиш шанса твоята творба да бъде програмирана от партньорите в мрежата, независимо дали си сред избраните Aerowaves Twenty артисти. Всяка година около 100 възможности за представяне на танцови пърформанси са гарантирани от партньорите в мрежата и подкрепени от Aerowaves.

Изпрати своята кандидатура и може да бъдеш сред избраните изпълнители за фестивала Spring Forward, който ще се проведе в София, България между 23-25 март 2018 година. Най-малко 15 от настоящите Aerowaves Twenty артисти се програмират във фестивала на платформата всяка година!

Кандидатстването за Aerowaves Twenty за 2017 вече е отворено и ще приключи в полунощ на 12 септември 2017 г.

Прочети повече за възможността и кандидатствай ТУК !

tumblr inline o4qlug2tBc1sxxu4j 540

"три3ависим" 2017: Покана за кандидатстване

Гилдия за съвременни изпълнителски изкуства (ГСИИ) към Съюза на артистите в България, съвместно с Културна фондация А25, кани всички свои членове да кандидатстват за участие в Осмото издание на проекта за съвременен танц и пърформанс „три3ависим" 2017.

От 23юни,  до 24:00 ч. на 15-ти юли е отворена поканата на ГСИИ за кандидатстване за Осмото издание на инициативата, която и тази година ще предостави възможност за сценичната реализация на три миниатюри в областта на съвременния танц, пърформанс и инсталации.

 

Kонцепция

От първото издание на проекта през 2011 г. досега на идейно ниво, „три3ависим“ отличава артистични интерпретации на опозицията „независимост - зависимост“. И тази година инициативата отправя същото предизвикателство към участниците  - да предложат решения на дилемата със средствата на съвременния танц, пърформанс и инсталации.

Продължава
19048624 1725643394118365 1950637567 o

Нов курс по Waacking

Едномесечен интензивен курс по Waacking за начинаещи с Искра Даскалова

 В този клас ще се запознаете с основите на женствения стил "Waacking", ще развиете координацията си до висока степен, ще имате възможността да научите много  различни комбинации. Ще се обърне особено внимание на freestyle, groove, техника и музикалност.

Продължава