Derida-Dance-Center-cover

 

Резервационен модул за предстоящи събития

Тhe Joy of Dance Уъркшоп с Михаела Гривева
Начало: 17.12.2016, 16:00
Локация: Derida Dance Center, бул. Сливница 245
The Joy of Dance ще ви зареди с щастие, ще повдигне настроението и събуди сетивата ви. "Щастието от танца" е уникален по рода си уъркшоп специфично създаден да предложи на участниците да се насладят на танца в една спокойна и позитивна атмосфера.
Резервирани места: 13
Свободни места: 2


още ...
 
 
 
 
 
 

Новини

For-A-Silke

Хореографът Силке Грабингер представя три свои представления в София през ноември

Силке Грабингер е съвременен танцьор и хореограф. Учила е графика и дизайн, като нейни мултимедийни арт творби са излагани в САЩ, Канада и Европа и отличени с редица награди. Танцовата и кариера започва с брейк денс, следват проекти с танцовото училище за улични изкуства Pottporus и международни турнета. В периода 2006 – 2007 играе в продукцията на „Цирк дьо Солей” и The Beatles Show “LOVE” в Лас Вегас. Първото си соло [SLIK] продуцира през 2008 година, то е удостоено с наградата на “Линц 09 – Европейска културна столица и Posthof”. През 2009 година Силке Грабингер получава държавна стипендия за музика и изпълнителски изкуства и печели Австрийската награда за дизайн за групова изложба с “space & designstrategies “.

Продължава
AMERICAN-MUSICAL

Американски мюзикъл в България


Представяне на резултатите от уъркшоп по танцови техники за актьори

На 18 ноември от 18 ч. в Дерида Денс Център (бул. Сливница 243, ет. 3) ще бъдат представени резултатите от втората част на проекта „Американски мюзикъл“. След успеха на миналогодишния етап, реализиран на сцената на Столичния куклен театър, екипът продължава да развива практическите умения на българските актьори, въвеждайки ги в принципите на бродуейския мюзикъл. В рамките на една седмица те работиха с режисьора Шели Бътлър и хореографа Клер Кук, за да усвоят традиционни за мюзикъла танцови техники, съчетавайки ги с пеене и актьорско майсторство, така че всички тези елементи да се превърнат в органични за изпълнителите.

Продължава
Home3

Derida Dance Center става домакин на най-голямата европейска платформа за съвременен танц - Aerowaves

Годишната генерална среща на най-голямата европейска платформа за съвременен танц, наречена Aerowaves – Dance Across Europe, ще се случи в София в Derida Dance Center от 27-ми до 29-ти октомври като част от Културния календар на Столична община за тази година. Представители на танцови фестивали, театри и алтернативни пространства за съвременен танц и пърформанс от 33 държави на Стария континент ще пристигнат в столицата, за да проведат ежегодната селекция на представления за програмата на фестивала Aerowaves Spring Forward 2017.

Продължава
FACT SF - Relief 04 - Photo by Kegan Marling

Популярният американски хореограф Чарлз Слендър-Уайт работи с български танцьори в Derida Dance Center


От началото на месец октомври популярният в САЩ, Европа, Русия и Хонг Конг американски хореограф в областта на съвременния танц Чарлз Слендър-Уайт работи с български танцьори от програмата Dance PORT Derida на Derida Dance Center. Гостуването му е част от голям тригодишен проект, в рамките на който американецът ще посети няколко места на Балканите, за да работи по свои авторски проекти с местни артисти. В Derida Dance Center той беше приет и миналата година, когато направи работно ателие по Countertechnique като един от само 20-те сертифицирани в тази танцова техника преподаватели в света.

Продължава
IMG 6752

Derida Dance Center посреща новия сезон с по-добри условия за съвременната професионална танцова сцена


От тази есен артисти от сферата на съвременния танц и танцов театър от София, страната и чужбина, ще се радват на по-добри условия за представяне на своите проекти в Derida Dance Center. Благодарение на подкрепата на фондация „Америка за България“ танцовият център се сдоби с ново по-добро сценично осветително оборудване.


Новата техника ще предостави на артистите допълнителни възможности за представянето на техните проекти, а за публиката преживяването ще бъде по-интересно и сетивно. Освен новото сценично оборудване, Derida Dance Center се радва на нов интериор и цялостно подобрени битови условия за артистите и всички посетители на танцовия център. Програмата за любители се допълва с нови курсове като фламенко, джаз танц, бразилска самба и афро хаус. Съвременните танцови изпълнители, които участват в програма Dance PORT Derida, продължават да получават възможности за работа с чуждестранни техни колеги. В момента като част от Резидентската програма на Derida Dance Center, подкрепена от Столична програма „Култура“, гостуват артисти от Италия и Австрия, а по-късно през годината американският хореограф Чарлз Слендър ще работи три седмици с млади български танцьори.

Продължава
Stefan Nikolov cveten blizuk

Фламенко

                  

В часовете по Фламенко ще научите корпорална и сапатеадо техника, разработени от Мигел Каняс. Курсът има за цел да развие техническите умения на танцьорите. Корпоралната техника обяснява как се движи тялото във фламенко танца, като използва основите на класическия танц. Работи върху позициите на тялото, фламенко ръце, пируетна техника. Сапатеадо техниката се занимава с работата на стъпалата или „как се тропа“. Развива стъпалото и правилната постановка на тялото на танцьора, давайки възможност да се тропа в различните ритми и темпа на фламенко. Сапатеадо техниката включва и ритмика - как се пляска и как се създава ритъм, развивайки музикалността на танцьорите.

Продължава
772-min

Джаз танц

Часовете стартират от 26 септември! Няма предварително записване, то става на място в Derida Dance Center малко преди провеждането на часа.

В часовете по джаз танц можете да се запознаете с техниката на Бенджамин Феликсдал, която представлява еклектика на стиловете на Марта Греъм, Лестър Хортън, Луиджи, Гус Джордано и Мат Матокс. Бенджамин Феликсдал разработва свой собствен стил, използвайки съвременни техники и характерен танц, като поставя всичко върху основата на класическия балет. Часовете са подходящи за абсолютно начинаещи, както и за любители, които имат някакъв опит в областта на съвременния танц и/или класическия балет.


Преподавател: Стефан Николов


В продължение на 4 години Стефан Николов се обучава като изпълнител и преподавател в школата на Бенджамин Феликсдал, по-късно преподава джаз танц в Испания и България. Освен джаз, той танцува и преподава фламенко и ирландски танци.

Актуален график

Цени (кликнете върху Цени, за да видите актуалните ни условия)

 

AfroHouse 1 Marion 1

Афро хаус

                           

Часовете стартират на 24 септември! Няма нужда от предварително записване, то става на място в Derida Dance Center малко преди часа.

Афро хаус е стил, обединяващ африкански и хаус елементи и движения, които са необходимия отговор за този стил в музиката. Часът е висико интензивен и енергичен, а Марион ще ви покаже как да импровизирате върху този и друг тип музика, но най-вече ще се забавлявате.


Преподавател: Марион Дърова


Марион Дърова е дългогодишен инструктор по кондиционен тренинг, рага денсхол и фюжън денс. Тя е част от екипа на Derida Dance Center от няколко години. Освен професионален танцов и спортен преподавател, Марион е и изпълнител и хореограф в сферата на съвременния танц.

Актуален график

Цени (кликнете върху цени, за да видите актуалните ни условия)