:
 
 

Премиера на "ТЕМЕЛ" - компания ДЕРИДА

There are no translations available.

темел

На 1-ви и 2-ри март 2022 г. ви каним на премиерата на “ТЕМЕЛ” - най-новото представление на Компания Дерида, което е и първият проект на Живко Желязков, вдъхновен от необятността на българската автентична музика и танц.

“ТЕМЕЛ” е спектакъл, изграден върху личното усещане от връщането към корена и възприемането му като автентичен фундамент, дълбоко закодиран, формиращ нашата идентичност, тук и сега.

Този код за мистично свързване с неподправения спомен, представлява постоянно повтарящ се алгоритъм на промяна на траекторията, по която се движат артистите. Това повторение довежда тях и публиката до медитативно състояние, което би могло да бъде ключ към фундамента, благодарение на който можем да изградим своята уникалност и да се предпазим от унифициране.

Хореограф е Живко Желязков, който е и един от създателите на Derida Dance Center и Сцена Дерида и понастоящем - артистичен директор. Музиката е на композитора Иван Шопов, познат още като COOH, Balkansky. Вокалният изпълнител е Ася Пинчева, а костюмите са на Ника Илиева. Танцовите изпълнители са Ивона Машова, Марина Харалмбова, Николай Райчев и Изабел Миткова. Продуцент на танцовата продукция е  Атанас Маев.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

Билети могат да бъдат закупени онлайн от системата на EpayGo (https://epaygo.bg/1336349012), от обектите на EasyPay или касата на сцена Дерида.