:
 
 

Интерактивна стая

Article Index
Интерактивна стая
Page 2
All Pages
There are no translations available.

"Танцувай с цветовете"- видео в движение
Екипът на Derida Dance Center стартира нов проект- „Интерактивна стая”, насочен към  видео артисти, танцьори и гости на танцовия център.

interaktivna-staiaИнтерактивна стая” е проект,  който предоставя възможност на видео артисти, танцьори и гости на танцовия център да взаимодействат в изграждането на една обща структура. В продължение на три месеца регулярно ще бъдат избирани видео артисти, чийто проекти ще бъдат изложени в залите на Derida Dance Center в рамките на 2 седмици. Достъп до инсталациите ще имат  танцьори и посетители на центъра. Тези от тях, които са провокирани да взаимодействат с видео средата, ще могат  да развият своя концепция и да изградят собствена танцова миниатюра. Процеса на взаимодействие ще може да бъде проследяван от всички, които проявяват интерес от това случване. В края на проекта ще бъде избран един екип (видео артист и танцьор/хореограф), който ще може да доразвие  идеите си в самостоятелен пърформанс.
Ако проявявате интерес да се включите с видео проект,  моля да се свържете с нас на е-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it


Интерактивна Стая”  е проект, подкрепен от  Програма „Публики” на Национален Фонд Култура

 Проект "Интеракция чрез движение" - период 20.02 - 03.03 ,  Видео артист - Албена Баева

 

Лаборатория “Интеракция чрез движение” е експериментална стая за интеракция с движение, видео и звук. Танцьорите, които участват, ще се запознаят с технология  от кухнята на Runabout project. Ще имат възможност да изпробват, как със собствените си движения и тяло могат да влияят на видео и звукова среда. По този начин танцьорите ще открият нови изразни средства за импровизация.
Продължава

 


Проект "Танцувай с цветовете"- видео в движение, период 12.03- 17.03 ,  видео артист- Нели Борисова

И танца, и цветовете са израз на емоции, които са ирационални, често необясними по друг начин. Съвременното изкуство произтича от взаимодействие между различни видове изкуства. Така и в интерактивната визия могат да се комбинират много модели. Това е една покана да пътуваме, мечтаем и творим заедно, създавайки нови инструменти за комуникация и интеракция.

Продължава