:
 
 

Танцуваща София 3х3 се организира за трета поредна година от Derida Dance Center

There are no translations available.

За трета година проект "Танцуваща София" ще обучава безплатно всички желаещи да се движат в ритъма на танца

През месец септември софиянци и гости на столицата ще имат възможност да се обучават и забавляват посредством платформа за танц и движение на открито в града "Танцуваща София". Проектът тази година ще се проведе в три недели в през месец септември – 2.09. - Танци на народите, 16.09. – съвременен танц и 23.09. – стрийт танци.

01-dancing-sofia-article

 Началото на проекта ще бъде на 2 септември (тази неделя) на откритата сцена в Борисова градина в 16:00 часа. Темата е "Танци на народите" и ще може да се запознаете с танци от България, Ирландия, Индия, Африка, Египет, Америка, Бразилия.

 По време на събитието ще бъдат организирани различни предизвикателства, като за най-добрите ще има награди под формата на ваучери за курсове по танци, за да могат да усъвършенстват техните знания през новия сезон. "Танцуваща София – танци на народите" ще завърши с демонстрации в различните стилове.

 Партньори в първото събитие са Irish Dance Academy, фолклорен ансамбъл "Палави цървулки", Kaya Dance School, K Dance Community, Кордао Ди оро, Дерида Денс Център.

 "Танцуваща София" е платформа за танц и движение на открито в града, която ще превърне емблематични градски пространства в своеобразни танцови площадки. Програмата през 2018 г. включва над 15 различни урока, подходящи за всички възрасти заедно с преподаватели от цяла София.

 Организатор на "Танцуваща София" е Фондация "Арт Линк" (Derida Dance Center), а проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа.

 

 

 

 

 

dancing-sofia-3-2

За Derida Dance Center

Derida Dance Center е първият център за съвременен танц и обучение в България. Той предлага както модерни и класически класове за професионални танцьори, така и обучение в различни танцови дисциплини за любители. Центърът предоставя резиденция на артисти и теоретици в областта на съвременните изпълнителски изкуства и възможност за организиране на работни ателиета, презентации и провеждане на дебати.