:
 
 

Покана към възрастни хора за участие в танцово ателие и представление

There are no translations available.

thedays pori villeoinonen marianurmela karoliinakorvuo web 49

 

В средата на октомври в България пристигат Мария Нурмела и Виле Ойнонен от Финландия, които ще направят своята артистична резиденция в Дерида Денс Център.


Те ще представят своя съвременен танцов пърформанс „Дните" на 28.10.2023 г. от 19,30 ч. на Сцена Дерида.

На всяко място Мария и Виле провеждат уъркшопи за хора над 60 годишна възраст, от които избират двама души, които да станат част от самото представление. Този елемент от продукцията се оказа невероятно богат за всички участници, предлагайки така необходимата възможност за творчество и социално включване на една уязвима група и поставяйки проблема за ейджизма и достъпа на възрастните хора до културен живот. Включването на тези възрастни местни танцьори придава на дуета осезаема свързаност, действайки като напомняне на публиката, че това може да е историята на всеки.


За целта каним възрастни хора над 60 год. възраст да се включат в трите работни ателиета, които ще се проведат в София на 24, 25 и 26 октомври от 10.00 до 13.00 ч. Двама от тях ще бъдат избрани и поканени да участват в танцовия пърформанс, като за целта ще се включат в следобедната репетиция на 28 октомври, както и в самото представление от 19,30 ч. на същата дата. Тяхната изява на сцената ще е около 3 минути.

Изисквания към кандидатите:
- Да сте над 60 год. възраст;
- Да сте в добра физическа форма;
- Да обичате да танцувате и да имате усещане за ритъм (не е нужен професионален танцов опит).

За да заявите участие, моля изпратете ни имена, години и кратка информация за себе си 
по телефон 0876950008 или на имейл:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Повече информация за самото представление, можете да 
намерите тук.

Представлението е част и от програмата на международния фестивал за съвременен танц Aerowaves In Sofia, който ще се проведе в столицата между 27 октомври и 12 ноември.
 - https://fb.me/e/5M4b5rS2U

Фестивал „Aerowaves в София“ се осъществява от Фондация Арт Линк / Дерида Денс Център с финансовата подкрепа на Aerowaves Dance Across Europe, Столична община - Програма „Култура“, Министерство на културата на Република България, Национален фонд "Култура" - програма "Едногодишен грант" 2022 и програма за "Възстановяване и развитие на частни културни организации" и Китайски културен център на НР Китай.

 

 

Проектът се реализира в рамките на Резидентската програма на Derida Dance Center, с финансовата подкрепа на Столична община - Календар на културните събития и Национален фонд „Култура“ - Програма „Едногодишен грант 2022“ и Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации.