:
 
 

Ирландски танци за деца

There are no translations available.

19054926 1909597385732679 3663541621550344124 o

През годините ирландските танци се превърнаха в глобален феномен.Част от богатото културно наследство на Ирландия, тази уникална танцова форма става популярна чрез едноименните спектакли ,,Lord of the Dance“ и ,,Riverdance”. Последствията от тези представления са хилядите хора по цял свят, желаещи да научат този уникален танцов стил. Явление, което ражда социална експлозия свързана с интереса на стотици хора към културата на Ирландия, както в танцов така и в музикален аспект. Резултатът е школи по ирландски танци, освен десетките на територията на Англия, Ирландия, Шотландия и Уелс, а и в цяла Европа, включително Германия, Австрия, Чехия, Полша, както и тук у нас в България.

Обучителната програма, по която Irish Dance Academy преподава е въведена и утвърдена от An Coimisiun Le Rinci Gaelacha - Световна комисия по ирландски танци с цел качествена методология при преподаването на танцовия материал и успешно изграждане на двигателни умения по време на развитието на танцьора. В нея се преподават солови традиционни танци в двата стила на ирландския танц, както и групови танци от социалния стил на ирландците ceili dance.График: http://www.derida-dance.com/qs/bg/za-lyubiteli/grafik-na-kursovete

Цени: http://www.derida-dance.com/qs/bg/za-lyubiteli/tzeni

Преподавател - Росен Идеалов-син

Стилове :
1. Light dance – Лек стил
2. Hard dance – Тежък стил
Първият стил е комбинация от традиционни и класически скокове и движения. Лек и грациозен, същевременно експлозивен, даващ основната база необходима на танцьора, за да танцува комфортно. Вторият стил е по-динамичен, танцува се със специални обувки наречени ,,Jig shoes” направени предимно от дървен материал. Чрез тях докато танцьора танцува издава ритмически фигури с краката като по този начин, освен че изпълва взора на публиката, изпълнителят създава и музика.

Модул I от обучителната програма ( 1 годишен )
За този период децата ще знаят :
Основни техники от начинаещото ниво на танцуване в двата стила light dance и heavy dance
Седем базови солови традиционни танца :
Light dance
Reel – ниво beginners
Light jig - ниво beginners
Slip jig – ниво beginners
Single jig – ниво beginners

Heavy dance
Treble jig
Hornpipe
St Patrick’s day - традиционен танц наричан сет Материала винаги започва да от Soft dance! В зависимост от прогреса на танцьора постепенно се преминава към по-тежкия стил, поради необходимостта от натрупване на основа.

ПОЛЗИ ЗА ТАНЦЬОРА ОТ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОТО ПРАКТИКУВАНЕ НА ИРЛАНДСКИ ТАНЦИ
Качества :
1- дисциплина
2- гъвкава и здрава физика
3- умение за концентрация
4- координация, двигателна култура и музикалност

Възможности за сценична изява:
1. Международни състезания по ирландски танци ( feises)
2. Национални сценични изяви
3. Национални танцови състезания и фестивали
4. Международни танцови продукции
5. Международни фестивали