:
 
 

Нов курс по съвременен танц с Петя Мукова

There are no translations available.

16176843 10211600515152405 88334792 n

Съвременният танц е жанр, който се развива в средата на ХХ век и оттогава се е превърнал в един от най-разпространените стилове за формално обучени танцьори в цял свят, особено в САЩ и Европа. 

Първоначално базиран на надграждането на класически, модерни и джаз техники, съвременният танц днес включва елементи от много различни стилове, включително йога, бойни изкуства, хип хоп и др., като позволява повече свобода на изразяване чрез движението.В съвременния танц принципът на работа се базира на определен мисловен процес, който предполага да се абстрахираме от изградените си навици и да освободим сетивата си за един различен подход към движението.

Основните посоки, по които ще се работи в класовете с Петя, сакоординация, баланс, сила, пластика и креативност.

Курсът започва на 7-ми февруари и ще се провежда всеки вторник и четвъртък от 18:45 - 20:10 ч. в Derida Dance Center.

Не е необходимо предварително записване.

Курсът е подходящ както за напреднали, така и за начинаещи.

График

Цени

***
Петя Мукова има необичайна история като танцьор – тя започва да танцува на 25 годишна възраст, като първите й стъпки са в салсата и денс анимацията. На 33 години прави рязък завой и решава, че единственият стил, който може напълно да удовлетвори търсенията й за свобода, креативност, пълноценен начин на изразяване и възможности за разгръщане на потенциалите, е съвременният танц и пренасочва цялото си внимание там. 
От 2010 г. е част от екипа на Дерида денс, където участва в почти всички продукции на хореографа Живко Желязков („Hack”, A.S.A., ProtoCOOP, ARTeFACT, MONOCROSSING, MAYDAY, Silent Weapon, „Метроном“), а вече има и 3 самостоятелни проекта – „Гравитон“, „Excitements“ и "Cages”. През годините е работила в колаборация и с други хореографи и компании като Сидра Бел (Ню Йорк), Луис Марафа (Брюксел), Норман Дъглас (Шотландия), холандската компания DeStilte и много други.